Vedtægter og ordensregler

Her kan du læse grundejerforeningens vedtægter som pdf.

Navn og formål

§ 1.1. Grundeejerforeningens navn er ”Grundejerforeningen Stenshavegaard”. Dens hjemsted er Hvidovre by, Strandmark, Hvidovre retskreds, jf. bilaget til disse vedtægter.

§ 2.1. Foreningens formål er at varetage grundejernes fælles interesser og at være repræsentant for grundejerne over for kommunen og andre offentlige myndigheder.

§ 3.1. Enhver ejer af grunde i Hvidovre by, Strandmark i henhold til bilaget er pligtig til at være medlem af grundejerforeningen. Forannævnte medlemspligt skal være indført i slutseddel og de respektive skøder som tinglyst paragraf.

Kontingent og indskud

§ 4.1 Ved ejerskifte betales et indskud pr. matr. som besluttes på den årlige ordinære generalforsamling.

§ 4.2. Medlemskontingentet fastsættes hvert år på den ordinære generalforsamling med et ensartet beløb pr. matr. 

§ 4.3. Hvis et enfamiliehus ændres til flere ejerlejligheder, betales der dog indskud og kontingent pr. lejlighed, såfremt der ikke er oprettet en ejer -/ andels eller lejerforening. Ejerne har pligt til at underrette grundejerforeningen om forholdet.

 § 4.4. Kontingentet er forfaldent til betaling den 1. maj med senest rettidig indbetaling den 31. maj samme år. For kontingenter der ikke er indbetalt rettidigt, pålægges der et tillæg på kr. 100.

§ 4.5. Medlemmerne er pligtige til at opgive navn og opkrævningsadresse til foreningen, samt ved salg af ejendommen at meddele foreningen dette, tillige med den nye ejers navn og bopælsadresse.

§ 5.1. Medlemskontingent og indskud anvendes til administration og fremme af foreningens arbejde og formål, efter generalforsamlingens bestemmelse. Jvf. dog § 12.1.

Midler og regnskab

§ 6.1. Foreningens midler skal anbringes i obligationer eller indsættes i et anerkendt pengeinstitut og kan herfra hæves ved underskrift af to bestyrelsesmedlemmer.

§ 6.2. Beløbet for udtrukne obligationer kan geninvesteres, således at foreningens formue ikke forringes, og obligationer kan kun sælges ved en generalforsamlings beslutning, dog jvf. § 12.1.

§ 7.1. Foreningens regnskabsår går fra 1. januar til 31. december. Regnskabet skal være afsluttet og afleveret til revision inden den 1. februar. Revisionen skal være tilendebragt senest den 28. februar, og ekstrakt af regnskabet tilsendt medlemmerne sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen.

Generalforsamling

§ 9.1. Den ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af april måned. Den indkaldes af bestyrelsen med mindst 14 dages varsel. Generalforsamlingen er den højeste myndighed i alle foreningens anliggender.

§ 9.2. Generalforsamlingen ledes af en af forsamlingen valgt dirigent.

§ 9.3. På generalforsamlingen har et medlem, uanset hvor mange matrikler medlemmet ejer, kun en stemme. For ejer-, andels- og lejerforeninger er der kun en stemme, uanset antallet af medlemmer. For virksomheder mm. er der ligeledes kun en stemme. Stemmen kan kun afgives ved personligt fremmøde.

§ 9.4. Ved indkaldelse til generalforsamling skal samtidig meddeles dagsordenen, der i hvert fald skal omfatte flg. punkter:

a.    Valg af dirigent
b.    Beretning om foreningens virke i det forløbne år.
c.    Regnskab, revisionsprotokol.
d.    Indkomne forslag af bestyrelsen
e.    Indkomne forslag af medlemmer
f.     Fastsættelse af bestyrelsens rådighedsbeløb
g.    Fastsættelse af kontingent og indskud
h.    Valg af formand eller kasserer
i.     Valg af bestyrelsesmedlemmer eller bestyrelsessuppleanter
j.     Valg af en revisor eller revisorsuppleant
k.    Eventuelt

§ 9.5. Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen, må være indgivet skriftligt til formanden senest 8 dage før generalforsamlingen afholdes. Alle afstemninger og valg sker ved håndsoprækning, medmindre bestyrelsen eller mindst 5 medlemmer forlanger skriftlig afstemning.

§ 9.6. Alle beslutninger tages ved almindeligt stemmeflertal, dog jvf. § 12.1.

§ 10.1. Ekstraordinær generalforsamling, som afholdes så ofte bestyrelsen finder det nødvendigt, eller mindst 20 medlemmer fremsender skriftlig anmodning herom til bestyrelsen, har samme myndighed som en ordinær generalforsamling. De medlemmer, der ved deres underskrift har ønsket en ekstraordinær generalforsamling, har mødepligt. Kun skriftlig indsendte forslag kan behandles. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med 10 dages varsel.

§ 11.1. Der føres et referat over forhandlingerne på generalforsamlingen. Dette referat underskrives af dirigenten og formanden.

§ 12.1. Til vedtagelse af vedtægtsændringer og for vigtige beslutninger, derunder anvendelse af foreningens midler, ud over det rådighedsbeløb, som er besluttet på den ordinære generalforsamling med alm. flertal, kræves mindst 2/3 stemmeflertal af de fremmødte medlemmer. Opnås dette flertal ikke, udgår sagen af dagsordenen, og en ekstraordinær generalforsamling afgør spørgsmålet ved almindeligt stemmeflertal.

§ 13.1. Bestyrelsen består af formand, kasserer, 1- 3 bestyrelsesmedlemmer og 1- 2 bestyrelsessuppleanter, der vælges for 2 år ad gangen.

§ 13.2. Formanden og bestyrelsessuppleanter afgår lige år, kassereren og bestyrelsesmedlemmer afgår de ulige år. Genvalg kan finde sted.

 § 13.3. Revisor afgår lige år og revisorsuppleant afgår ulige år. Genvalg kan finde sted.

Bestyrelse

§ 14.1. Bestyrelsen leder foreningens virksomhed og administration i overensstemmelse med vedtægterne, ordensreglerne og de på generalfor- samlingen tagne beslutninger. Den vælger selv næstformand og sekretær. Formanden og kassereren. Bestyrelsens medlemmer skal have bopæl på foreningens areal.

§ 15.1. Bestyrelsesmøder afholdes efter behov eller når et bestyrelsesmedlem finder det nødvendigt.

§ 15.2. Alle beslutninger vedtages ved simpelt stemmeflertal. I tilfælde af stemmelighed, er formandens stemme afgørende.

§ 15.3. Alle retshandlinger, der vedrører foreningen, kan med fuld gyldighed, også overfor tredjemand, foretages af formanden, i hans forfald bestyrelsesmedlemmet i forening med kassereren. Dog kan bestyrelsen ikke indgå forpligtelser, der pålægger medlemmernes ejendomme servitutter, byrder eller panthæftelser.

§ 15.4. Der føres et referat over forhandlingerne på bestyrelsesmøderne. Dette referat godkendes på efterfølgende bestyrelsesmøde.

Revision

§ 16.1. Revision skal finde sted mindst en gang årligt. Der skal føres en revisionsprotokol, som skal underskrives. Bestyrelsen har ret til at få regnskabet udleveret til eftersyn, så ofte den finder det fornødent. Kassereren er pligtig til at give alle ønskede oplysninger.

Således vedtaget på ordinær generalforsamling den 24. april 2024

Ordensregler

Der påhviler enhver grundejer efter bedste evne at bidrage til, at der hersker den tilbørlige orden på foreningens veje og fælles arealer.

§ 1. Fortov skal holdes rent.

§ 2. Sne skal ryddes snarest muligt efter snefald. Der træffes foranstaltninger mod glat føre, ved snarest muligt efter førets indtræden, at gruse eller på anden måde sikre at færdselsarealet ikke er glat.

§ 3. Byggematerialer, affaldsbunker og containere må kun forefindes på og ved fortov i kortere tid og skal være behørigt afmærket med lys i lygtetændingstiden. Grundarealet må ikke benyttes til oplagsplads. Ejeren er ansvarlig for opståede skader.

§ 4. Ifølge justitsministeriets bekendtgørelse, er det ikke tilladt at foretage afbrænding, da afstandene mellem grundejerforeningens bebyggelser ikke opfylder de stillede afstandsbestemmelser.

§ 5. Hække, buske og træer mod offentlig vej skal klippes og tilbageskæres, således at disse ikke er til gene for forbipasserende. Undlader en grundejer at opfylde disse forpligtelser, er bestyrelsen berettiget til at lade arbejdet udføre for ejerens regning.

§ 6. Hundeejere skal iagttage disse to forhold:
·       Tag ansvaret for jeres husdyr og ryd op efter dem – ellers hold dem hjemme, indtil de har besørget.
·       Hold jeres hunde i snor.

 § 7. Holdes høns eller andre dyr, skal bure og løbegårde være mindst tre meter fra skellet og holdes rene, så stank ikke generer de omkringboende. Ejeren er ansvarlig for, at løsgående dyr ikke anretter skade på anden mands ejendom.

§ 8. Parkering af motorkøretøjer med en egenvægt over 3.500 kg., arbejdsvogne og påhængsvogne af enhver art er ikke tilladt indenfor grundejerforeningens område. Henstilling og parkering af køretøjer på vejene skal sted under størst mulig hensynstagen til omkringboende og til færdslen.

§ 9. Det er i øvrigt de offentlige myndigheders overordnede regler, som til enhver tid er gældende.

Således vedtaget på ordinær generalforsamling den 24. april 2024. (7. revideret udgave)

Scroll to Top